021 / 2072166 | 0800 8736 744
info@aztpensii.ro
  Search
Participanti Pilon III
Pensia facultativa
Minimize
Participanti
Cum poti sa devii participant?

Este foarte simplu!

Daca dispui de venituri provenite din salariu sau venituri din activitati independente, profesionale sau agricole, atunci poti deveni participant la fondurile de pensii facultative.

Daca vrei sa aderi acum, acceseaza sectiunea Solicitare on-line in vederea aderarii.

Procedura de aderare
 • Contacteaza un agent de marketing al Allianz-Tiriac Pensii Private, avizat de catre autoritatea de supraveghere;
 • Solicita prospectul fondului, precum si explicatiile necesare;
 • Completeaza si semneaza actul individual de aderare, care reprezinta acordul cu privire la Contractul de societate civila prin care a fost constituit fondul, precum si faptul ca iti insusesti si accepti Prospectul si termenii Contractului de administrare;
 • Trebuie sa ai la tine o copie a actului de identitate;
 • Ulterior semnarii actului individual de aderare si platii primei contributii, dobandesti calitatea de participant la fondul de pensii facultative.

Daca vrei sa alegi acum unul dintre fondurile de pensii facultative administrate de Allianz-Tiriac Pensii Private:

 •          apeleaza unul dintre numerele de telefon:

                        o 08008PENSII (08008736744), apel gratuit in reteaua Telekom;

                        o 021 20 72 166;

                        o 0752 143 563,

In fiecare zi de Luni pana Vineri intre orele 9:00-17:00;

sau

 •  scrie-ne acum la rubrica Solicitare on-line in vederea aderarii si vei fi contactat de catre un agent de marketing Allianz-Tiriac Pensii Private, care iti va oferi cu amabilitate, promptitudine si profesionalism toate informatiile dorite.

Solicita toate informatiile suplimentare pe care le doresti, urmeaza pasii indicati de catre agentul de marketing si te vei bucura de confort, siguranta si liniste la varsta a treia.

 

Drepturile tale

● Poti fi participant, in acelasi timp, la mai multe fonduri de pensii facultative cu conditia ca suma contributiilor lunare sa nu depaseasca 15% din venitul tau salarial brut sau din venitul asimilat acestuia;

● Sa primesti gratuit de la agentul de marketing un exemplar al actului de aderare  si un exemplar al Prospectului simplificat al fondului de pensii facultative;

● Sa beneficiezi de plata pensiei facultative pe baza activului acumulat in contul tau individual de pensie.

Nu uita: cu cat alegi mai repede cu atat poti avea o pensie mai mare!

Ce avantaje am ca participant la un fond de pensii facultative?

Cu siguranta te intrebi care sunt avantajele si facilitatile de care poti beneficia in calitate de participant la un fond de pensii facultative.

Devenind participant la un fond de pensii facultative:

 • iti completezi pensia din sistemul public (PILON I) si cea obligatorie (PILON II) prin acumularea unui venit suplimentar pana la varsta pensionarii;
 • contributia lunara la un fond de pensii facultative poate fi impartita intre tine si angajator, daca acesta agreeaza acest lucru, astfel angajatorul poate contribui si el suplimentar la pensia ta;
 • poti decide sa modifici contributia ta individuala la fondul de pensii facultative. Pentru aceasta te rugam sa completezi formularul si sa il trimiti la noi;
 • contributiile tale lunare pot fi suspendate/ incetate prin decizia ta, fara a-ti afecta dreptul tau la pensie si fara penalizari;
 • in orice moment poti afla care este valoarea acumulata in contul individual prin metodele de informare pe care ti le punem la dispozitie detaliate in rubrica “Informatii pentru participanti”;
 • sumele acumulate in contul tau nu pot face obiectul niciunei executari silite;
 • poti decide oricand sa schimbi fondul de pensii facultative ales. Avand in vedere ca transferul de la un fond de pensii facultative la un alt fond de pensii facultative se realizeaza fara implicarea agentului de marketing, te rugam sa ne contactezi pentru detalii;
 • in caz de deces valoarea acumulata in contul tau revine mostenitorilor ;
 • in limita echivalentului in lei a 400 Euro anual, contributia ta la fondul de pensii facultative este deductibila din salariul tau brut lunar, sau din venitul asimilat acestuia conform Codului Fiscal.
Informatii pentru participanti

Pentru a fi cat mai aproape de tine Allianz-Tiriac Pensii Private pune la dispozitia ta – ca participant la fondurile de pensii facultative, urmatoarele modalitati de verificare a contului individual:

Internet – prin accesarea aplicatiei Contul meu disponibila pe site-ul nostru www.aztpensii.ro. Introducand Codul PIN (parola) si ID Utilizator, indicate pe cardul pe care l-ai primit dupa ce actul tau individual de aderare la fondul de pensii facultative a fost procesat in sistemul informatic al Allianz-Tiriac Pensii Private, vei putea afla in orice moment informatii referitoare la situatia contului tau precum si istoricul platilor contributiilor. 
                                                                                 

● Informare scrisa - in vederea asigurarii transparentei in administrarea fondurilor de pensii facultative, Allianz-Tiriac Pensii Private iti transmite anual, gratuit o scrisoare de informare anuala cu date relevante despre situatia contului tau individual. Informarea se transmite in prima parte a anului pentru anul anterior.

● Informare optionala lunara – dupa semnarea actului de aderare sau la semnarea acestuia, poti opta pentru o informare optionala lunara gratuita, prin e-mail sau SMS oferita de Allianz-Tiriac Pensii Private. Astfel vei primi lunar, pe telefonul mobil sau pe email, in functie de optiunea ta, un mesaj continand data ultimei plati a contributiei, numarul de unitati de fond si valoarea la zi a contului tau individual.

 

Pentru informatii suplimentare poti intra in contact direct cu unul dintre operatorii Allianz-Tiriac Pensii Private la unul dintre numerele de telefon:

 • 08008PENSII (08008 736 744), apel gratuit in reteaua Telekom;
 • 021 20 72 166;
 • 0752 143 563,

in fiecare zi de Luni pana Vineri in intervalul orar 9:00 – 17:00,

sau

sa ne transmiti un e-mail la adresa info@aztpensii.ro.

 

Cum te poti transfera?

Ai dreptul oricand pe parcursul derularii contractului tau, sa iti transferi activul personal existent in cont de la un fond de pensii facultative catre alt fond de pensii facultative.

Conform legislatiei in vigoare, daca transferul are loc in mai putin de 2 ani de la data aderarii, vei plati o penalitate de transfer de 5% din valoarea activului personal. Astfel, valoarea activului tau personal transferat va fi diminuata cu valoarea penalitatii de transfer.

Daca transferul la noul fond se realizeaza dupa 2 ani de la data aderarii la fondul anterior, administratorul fondului de pensii de la care iti transferi activul personal nu va percepe penalitati de transfer.

 

In situatia in care doresti sa-ti transferi activul personal intre fondurile de pensii facultative administrate de Allianz-Tiriac Pensii Private nu datorezi penalitati de transfer.

 

Pentru informatii detaliate consulta Prospectele Fondurilor de pensii facultative disponibile in partea dreapta a prezentei pagini de internet.

Procedura de transfer:


Pasul 1
. Contactezi direct administratorul fondului la care doresti sa te transferi. Acesta iti va pune la dispozitie urmatoarele documente:

                    ● Actul individual de aderare.

                    ● Cererea de transfer, care reprezinta documentul tip prin care soliciti transferul activului net de la administratorul de la care doresti sa te transferi catre administratorul la care doresti sa te transferi. Cererea de transfer se completeaza in 2 exemplare originale.

Pasul 2. Completezi formularele

Pasul 3. 
            Predai administratorului de la care doresti sa te transferi urmatoarele documente:

                   ● o copie a Actului individual de aderare, intocmit in vederea transferului

                   ● o copie a actului de identitate semnata de conformitate

                   ● unul din exemplarele Cererii de transfer, semnat in original

            Predai administratorului la care doresti sa te transferi urmatoarele documente:

                   ● un exemplar al Actului individual de aderare, semnat in original

                   ● o copie a actului de identitate semnata de conformitate

 

Daca doresti sa te transferi acum la unul dintre fondurile de pensii facultative administrate de Allianz-Tiriac Pensii Private sau intre fondurile de pensii facultative administrate de Allianz-Tiriac Pensii Private, acceseaza sectiunea Solicitare on-line in vederea aderarii sau vino la sediul nostru.

Pentru informatii suplimentare poti intra in contact direct cu unul dintre operatorii Allianz-Tiriac Pensii Private la unul dintre numerele de telefon:

 • 08008PENSII (08008736744), apel gratuit in reteaua Telekom;
 • 021 20 72 166;
 • 0752 143 563,

In fiecare zi de Luni pana Vineri intre orele 9:00-17.00,

sau

sa ne transmiti un e-mail la adresa info@aztpensii.ro.

Nota: Procesul de transfer este strict reglementat prin Norma nr. 14/2006 privind transferul participantilor între fondurile de pensii facultative. Conform prevederilor legale este interzisa implicarea agentilor de marketing in procesul de transfer al participantilor in sistemul de pensii facultative.