021 / 2072166 | 0800 8736 744
info@aztpensii.ro
  Search
Informatii pentru angajatori
informatii pentru angajatori
Informatii pentru angajatori

Majoritatea angajatorilor au constatat ca trebuie sa aloce resurse financiare mult mai mari pentru recrutarea si formarea noilor angajati, in comparatie cu cele necesare pentru fidelizarea si motivarea angajatilor existenti.

Costurile mari de inlocuire a personalului sunt generate de recrutarea, selectia, formarea noilor angajati si acoperirea pierderii de portofoliu. Din aceasta cauza, oferirea unui pachet de beneficii angajatilor este mai putin costisitoare pentru un angajator decat toate costurile inlocuirii personalului.

Pentru a maximiza rata profitului, toti angajatorii pot acum sa creasca productivitatea prin utilizarea mai multor instrumente de fidelizare a angajatilor, dintre care cel mai modern si eficient este participarea angajatorului la pensia angajatului.

Motivarea angajatilor prin aceasta metoda reduce costurile fluctuatiei de personal, costurile de formare profesionala si de integrare, pierderea know-how-ului acumulat, scaderea productivitatii sau optiunea angajatilor de a lucra pentru concurenta. Fidelizarea propriului personal conduce implicit la cresterea gradului de fidelizare a clientilor.

Ce avantaje are angajatorul din punct de vedere fiscal daca decide sa contribuie la pensia facultativa a angajatilor?

Statul roman incurajeaza angajatorii sa contribuie pentru angajatii proprii la fondurile de pensii facultative. Astfel, contributiile la fondul de pensii facultative platite de angajator pentru angajatii proprii, sunt deductibile in suma de pana la 400 euro anual/angajat, micsorand baza de calcul pentru impozitul pe profit.
 

Contributia platita de angajator pentru angajatii proprii nu influenteaza salariul de baza al acestora, fiind doar un mijloc de motivare si fidelizare.

Ce trebuie sa faca angajatorul pentru ca angajatii sa adere la un fond de pensii facultative administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private?

Daca doriti ca angajatii dumneavoastra sa beneficieze de o pensie facultativa, va rugam sa ne contactati

la unul dintre numerele de telefon:

  • 08008PENSII (08008 736 744), apel gratuit in reteaua Telekom;
  • 021 20 72 166;
  • 0752 143 563,

In fiecare zi de Luni pana Vineri intre orele 9:00-17:00,

sau

sa ne transmiteti un e-mail la adresa info@aztpensii.ro.

Ne vom ingriji sa fim alaturi de dumneavoastra oferindu-va suport prin personal calificat. Vom oferi angajatilor dumneavoastra toate informatiile, astfel incat acestia sa poata opta liber pentru alegerea unui fond de pensii facultative.