021 / 2072166 | 0800 8736 744
info@aztpensii.ro
  Search
Despre pensia facultativa
despre pensia facultativa
De ce o pensie facultativa?


Viata este frumoasa. Cu totii avem dorinte personale, visuri si teluri de atins. Suntem tineri, avem o familie frumoasa, fericita, un camin implinit, o cariera. Ne place sa calatorim, sa ne putem bucura in liniste de parfumul unei dimineti de primavara, de briza marii, de culorile bogate ale toamnei, de zambetul celor dragi. Suntem fericiti si ne bucuram de viata. Toate acestea le putem indeplini usor cand suntem tineri, cand avem un loc de munca, cand avem venituri constante, cand avem o siguranta financiara.


Timpul trece insa foarte repede.
Dintr-o data realizam ca sarbatorim a 30-a aniversare, apoi ca avem 40 de ani, 50 de ani, 60 de ani… Ce se intampla acum? Suntem la fel de tineri, traim din plin a treia tinerete, mai plina de intelepciune si experienta. Financiar insa veniturile pot incepe sa scada. Se intampla ceea ce traiesc acum parintii sau bunicii nostri… iesim la pensie. Ce vom face? Ne vom putea permite sa petrecem mai mult timp cu nepotii, vom avea in sfarsit tot timpul din lume sa calatorim unde nu am ajuns inca, vom avea timp sa ne realizam dorintele si visele.

Dar vom putea financiar?

Vom avea cu siguranta mai mult timp liber, dar si un posibil gol financiar in bugetul nostru. Ce vom face? Vom renunta la ceva? Vom renunta la standardul de viata actual? La ce vom renunta? La masina? La calatorii? Sau vom incerca sa umplem acest gol?


Haideti sa vedem impreuna cu ce putem umple acest gol financiar!

Probabil veti raspunde: cu bani!

Noi dorim sa va aratam o posibilitate prin care puteti economisi pentru viitor depunand in contul individual sume care sa nu va afecteze bugetul actual, pe o perioada optima, astfel incat sa va puteti bucura inca de pe acum de o viata confortabila financiar la varsta de pensionare. CUM? Printr-o pensie facultativa.

Ce este o pensie facultativa?

Pensiile facultative sunt solutia cea mai potrivita pentru noi, pentru persoanele care doresc sa-si asigure o batranete linistita dupa activitatea intensa depusa de-a lungul vietii active, oferindu-ne posibilitatea sa economisim sume mici intr-un interval optim de timp. In tarile dezvoltate, pensiile private sunt catalogate ca fiind indispensabile. Cu totii vedem in jurul nostru bucuria pensionarilor straini care viziteaza tara noastra si traiesc emotia descoperirii. Cu siguranta ne-ar placea si noua sa avem posibilitatea financiara sa putem calatori la pensie, nu-i asa?

Daca pentru actualii pensionari, sperantele unui trai decent depind de bunavointa statului, pentru cei care ne aflam acum in activitate, bucuria unei pensii decente tine de participarea personala la un fond de pensii facultative.

Fondurile de pensii facultative sunt instrumente de economisire pe termen mediu si lung. Putem alege suma cu care sa contribuim lunar la fondurile de pensii facultative in functie de venitul pe care dorim sa ni-l asiguram pentru anii intelepciunii.

 

Prin decizia ta de azi de a alege o pensie facultativa iti vei asigura dreptul ca la implinirea varstei de 60 de ani sa primesti capitalul acumulat in contul tau individual. Astfel, vei avea doua posibilitati:

1.     Daca au fost platite minimum 90 contributii lunare si activul personal este cel putin egal cu suma necesara obtinerii pensiei facultative minime, vei primi lunar pensia personala facultativa.

Astfel, vei avea asigurat la varsta pensionarii venitul lunar suplimentar de care ai nevoie sa poti trai in liniste bucuria vietii.

2.      Daca una din conditiile de la punctul 1 nu se realizeaza, vei primi intreg capitalul acumulat pana la acea data ca plata unica.

Cu pensia facultativa iti vei putea indeplini mai repede dorintele si visele personale.

Ce inseamna planificarea financiara?

La ce te gandesti atunci cand auzi "planificare financiara"? Pentru cei mai multi dintre noi, planificarea financiara inseamna alocarea resurselor lunare de care dispunem, astfel incat pentru acoperirea nevoilor curente sa nu fie necesar sa apelam la diferite forme de creditare.

Nu este insa suficient sa avem o viziune doar pe termen scurt, incercand sa repartizam cat mai bine resursele de la o luna la alta. Acesta este doar un prim pas in directia planificarii financiare care sa ne ofere siguranta pe care cu totii o dorim.

Trebuie sa incepem sa ne gandim cum putem sa obtinem si pe termen lung siguranta si stabilitatea financiara, astfel incat la varsta pensionarii sa nu devenim o povara pentru cei dragi si sa ne indeplinim mai departe dorintele si visele personale.

Cu cat incepem sa contribuim la un fond de pensii facultative de la o varsta mai frageda, cu atat mai mare va fi suma de care putem beneficia la varsta pensionarii. Amanarea luarii deciziei de aderare la fondurile de pensii facultative ne poate afecta conditiile de viata dupa varsta pensionarii. Aceasta decizie inseamna asumarea constienta a propriului viitor prin planificarea financiara.

Decide acum pentru viitor!