021 / 2072166 | 0800 8736 744
info@aztpensii.ro
  Search
Participanti Pilon II
participanti pilon II
Minimize
Participanti
Cum poti sa devii participant?

Este foarte simplu !

●  Daca ai 4 luni de cand esti asigurat in sistemul public de pensii si nu ai implinit 35 de ani, aderarea la un fond de pensii administrat privat este obligatorie. In cazul in care nu iti exprimi nicio optiune timp de 4 luni de cand esti asigurat in sistemul public de pensii, vei fi repartizat aleatoriu la un fond de pensii administrat privat. 
 ● Daca ai varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, poti fi de asemenea participant la un fond de pensii administrat privat prin semnarea unui act individual de aderare, in mod optional.

Decide tu, pentru VIITORUL TAU !

Daca vrei sa aderi acum, acceseaza sectiunea Solicitare on-line pentru aderare.

Procedura de aderare
 • Contacteaza un agent de marketing al Allianz-Tiriac Pensii Private, avizat de catre autoritatea de supraveghere;
 • Solicita prospectul fondului, precum si explicatiile necesare;
 • Completeaza si semneaza  actul individual de aderare, care reprezinta acordul cu privire la Contractul de societate civila prin care a fost constituit fondul, precum si faptul ca iti insusesti si accepti Prospectul si termenii Contractului de administrare;
 • Trebuie sa ai la tine o copie a actului de identitate;
 • Ulterior semnarii actului individual de aderare, a validarii acestuia de catre Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) dobandesti calitatea de participant la fondul de pensii administrat privat.

Despre rezultatul procesului de validare vei fi instiintat in scris de catre Allianz-Tiriac Pensii Private. Daca nu primesti acesta instiintare te rugam sa ne contactezi.

 

Daca vrei sa aderi acum, acceseaza sectiunea Solicitare on-line in vederea aderarii.

Drepturile tale

● Ai dreptul la o pensie privata de la data indeplinirii conditiilor de pensionare pentru limita de varsta in sistemul public.

● Ai dreptul sa-ti transferi activul la un alt fond de pensii obligatorii. Pentru mai multe informatii citeste sectiunea Cum te poti Transfera?.

Daca vrei sa aderi acum, acceseaza sectiunea Solicitare on-line pentru aderare.

Informatii pentru participanti

Poti vizualiza oricand situatia contului tau individual, prin una din modalitatile:

● Internet - la adresa www.aztpensii.ro selectezi optiunea Contul meu.

 Introducand Codul PIN (ultimele patru cifre din numarul actului de aderare) si ID Utilizator vei putea afla in orice moment situatia contului tau individual precum si istoricul platilor contributiilor.

 

● Informari scrise:

 • La adresa de corespondenta iti trimitem o scrisoare de informare asupra rezultatului procesului de validare.
 • Anual iti trimitem o scrisoare de informare, care cuprinde date relevante despre situatia contului tau si anume activul personal, contributiile alocate precum si informatii cu privire la administratorul fondului de pensii.

Pentru informatii suplimentare poti intra in contact direct cu unul dintre operatorii Allianz-Tiriac Pensii Private la unul dintre numerele de telefon:

 • 08008PENSII (08008736744), apel gratuit in reteaua Telekom;
 • 021 20 72 166;
 • 0752 143 563,

In fiecare zi de Luni pana Vineri intre orele 9:00-17.00,

sau

sa ne transmiti un e-mail la adresa info@aztpensii.ro.

Cum te poti transfera?

Ai dreptul oricand pe parcursul derularii contractului tau, sa iti transferi activul existent in cont de la un fond de pensii private obligatorii catre alt fond de pensii private obligatorii, cu conditia ca in contul tau sa fi fost virata cel putin o contributie.

Conform legislatiei in vigoare, daca transferul are loc in mai putin de 2 ani de la data validarii ca participant la fond, vei plati o penalitate de transfer de 5% din valoarea activului personal. Astfel, valoarea activului tau personal transferat va fi diminuata cu valoarea penalitatii de transfer.

Daca transferul la noul fond se realizeaza dupa 2 ani de la data validarii ca participant la fondul anterior, administratorul fondului de pensii care-ti transfera activul personal nu va percepe penalitati de transfer.

 

Pentru informatii detaliate consulta Prospectul Fondului.

Procedura de transfer:

Pasul 1 . Contactezi direct administratorul fondului la care doresti sa te transferi. Acesta iti va pune la dispozitie urmatoarele documente:

                    ● Actul individual de aderare.

                    ● Notificarea de transfer, care reprezinta cererea tip prin care soliciti transferul activului net de la administratorul de la care doresti sa te transferi catre administratorul la care doresti sa te transferi. Formularul de notificare se  completeaza in 2 exemplare originale.

Pasul 2. Completezi formularele. Bifezi optiunea referitoare la transfer in actul individual de aderare la fondul la care doresti sa te transferi.

Pasul 3.

          Predai administratorului de la care doresti sa te transferi urmatoarele documente:

                   ● o copie a Actului individual de aderare, intocmit in vederea transferului

                   ● o copie a actului de identitate semnata de conformitate

                   ● unul din exemplarele Notificarii de transfer, semnat in original

           Predai la administratorul la care doresti sa te transferi urmatoarele documente:

                   ● Actul individual de aderare, semnat in original

                   ● o copie a actului de identitate semnata de conformitate

 

Daca doresti sa te transferi acum la fondul de Pensii obligatorii administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private, acceseaza sectiunea Solicitare on-line in vederea aderarii sau vino la sediul administratorului.

Pentru informatii suplimentare poti intra in contact direct cu unul dintre operatorii Allianz-Tiriac Pensii Private la unul dintre numerele de telefon:

 • 08008PENSII (08008736744), apel gratuit in reteaua Telekom;
 • 021 20 72 166;
 • 0752 143 563,

In fiecare zi de Luni pana Vineri intre orele 9:00-17.00,

sau

sa ne transmiti un e-mail la adresa info@aztpensii.ro.

Nota: Procesul de transfer este strict reglementat prin Norma 26/2014 privind transferul participantilor intre fondurile de pensii administrate privat. Conform prevederilor legale este interzisa implicarea agentilor de marketing in procesul de transfer al participantilor in sistemul de pensii obligatorii.