021 / 2072166 | 0800 8736 744
info@aztpensii.ro
  Search
Despre pensia obligatorie
despre pensia obligatorie
Despre pensia obligatorie

Esti tanar. Inca nu ai implinit varsta de 45 de ani. Acum ai preocupari multiple, diverse, este varsta cand poti sa-ti traiesti viata din plin. Perioada de pensionare este departe. Ai insa sansa acum sa iti planuiesti cu grija viitorul. Pensia face parte din viitorul tau, iar o planificare completa include si o viziune pe termen lung in directia planificarii financiare.

 

Observam cu totii statisticile publice care ne indica o imbatranire a populatiei, o scadere a natalitatii. Concomitent putem observa scaderea numarului de angajati, precum si o crestere a numarului de pensionari.

Raportul de dependenta este de 0,9:1*, adica 1 adult plateste pentru pensia a 1,2 pensionari. In viitor, situatia va fi si mai dramatica. Studiile efectuate mentioneaza ca in Romania vor avea loc schimbari demografice importante: populatia se va reduce din punct de vedere numeric si va fi tot mai imbatranita, respectiv 50% din populatie va avea peste 60 ani. Conform acestor studii, in anul 2050, raportul de dependenta va fi de 1:9**. O persoana care se pensioneaza acum, are pensia egala cu aproximativ 39% din salariu mediu brut*. Nu te poti baza pe pensia din sistemul public, care va semana tot mai mult cu un ajutor social de subzistenta, ci va trebui sa te gandesti care este pensia pe care o meriti dupa o viata de munca.

* Sursa: Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale, Indicatori statistici

** Sursa: Raportul Fondului ONU pentru populatie; Octombrie 2006

Pensia administrata privat a fost conceputa pentru a suplimenta financiar pensia din sistemul public.

Avem insa o veste buna pentru tine: Nu te costa nimic!

Statul transfera fondurilor de pensii private, intr-un cont al tau individual, o parte din contributia ta la asigurarile sociale. Valoarea pensiei tale private va depinde de sumele acumulate in contul tau individual, de contributiile virate in timpul vietii active dar si de randamentul obtinut din investitiile facute de Allianz-Tiriac Pensii Private in calitate de administrator. 

 

Pensia privata poate fi privita ca o investitie financiara dar si ca o varianta de economisire pe termen mediu si lung.

 

Este foarte simplu!

In fiecare luna angajatorul iti plateste contributia la asigurarile sociale – adica 25% (din salariul tau brut). O parte din aceasta (3.75% in anul 2018), este directionata catre contul tau individual de pensie privata.

Banii acumulati in contul tau individual sunt  investiti cu grija, in asa fel incat sa urmareasca o crestere pe termen lung a sumei acumulate.

Valoarea capitalului din contul tau individual iti va oferi posibilitatea de a beneficia la varsta pensionarii de un venit confortabil.

Astfel, alegand fondul de pensii private administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private, te vei putea bucura inca de pe acum de VIITORUL TAU!